Bra skrivet !

Öppet brev till SvRF från Kenth Wasserman:

Ridsportförbundet, det går att göra rätt från början!

I en tid då antalet klubbar, utövare och antalet tävlingsstarter minskar, hästar är svårsålda, svensk avel går på sparlåga, hästtrailerföretag går i konkurs och ridklubbar har svårt att få ekonomin att gå ihop, ja då väljer ni att gång på gång gå i öppen konfrontation med era egna medlemmar och sportens utövare.
Att ni dessutom gör detta med så ytterligt dåligt underlag, svag argumentation och helt utan insikt eller förståelse om den enskilde medlemmens situation att ni vid snart varje beslut är tvungna att göra en pudel är oroväckande för vår gemensamma framtid.

Ni kan inte fortsätta så här, fort och fel är ingen bra arbetsmetod!!
Nu handlar det inte längre om enstaka misstag och enstaka ogenomtänkta beslut.

Förra året ändrade ni kvalificeringsreglerna till ponny-SM så att beslutet innebar retroaktivitet - detta fick ni ta tillbaka och ändra så att det blev dispens under 2011.
Hade ni tänkt efter innan hade ni inte ens kommit med förslaget så som det nu blev.

Under året försökte ni införa stilbedömning som resultatpåverkande på ponny-SM och enligt chefredaktören på Hästmagazinet så var genomförandet bland det mest rättsvidriga som skett inom ramen för svensk ridsport - så det fick ni ändra.
Hade ni gjort rätt från början så hade ni inte hamnat där igen.

Under året har ni dessutom beslutat att utländska ponnyer är tvungna att mätas på svensk klinik för att få tävla i Sverige - inget annat land har denna regel och den kommer bara att innebära att utländska ekipage inte kommer hit.
Hur smart det är vill jag inte uttala mig om.

Under året har ni vidare beslutat om en höjning av avgifterna för tävlingslicenserna, i något fall med flera hundra procent, samt att ta bort livstidslicensen med det ramaskri som detta inneburit och med den minskning av tävlingsekipage som detta självklart kommer att innebära.
När sedan proteststormen viner runt knutarna så har inga relevanta svar eller besked presenterats utan alla frustrerade utövares åsikter står obesvarade.

Nu kommer ni med ett beslut till som resulterat i den hittills största stormen där ni släpper bomben 21 december och hoppas på att den blåst över till efter jul.
Ni glömde dock att många av paketen under granarna hos svenska ridsportfamiljer innehöll prylar som man om en vecka inte längre får använda.
Vi alla visste och förstod att de klapparna fanns men ni hade uppenbarligen inte en aning om det.
Hade ni tänkt efter innan hade ni inte gjort så här.
När ni nu dessutom försöker justera ert beslut så blir ju allting ännu luddigare för om nu denna regel enligt TR inte är så noga med, vilka ytterligare regler kan man strunta i?

Gör om, gör rätt och om ni inte vet vad ni ska göra – gör ingenting!
Då slipper vi förhoppningsvis ett år till med frustration och pudlar.

Med hopp om ett gott nytt 2012 med lugn och ro i förbundet och enorma framgångar i London.

Kenth Wasserman, bekymrad ponnyryttarpappa

 

/matilda


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0